Aktuální situace v Odrách

Autor

Vážení přátelé,

vzhledem k vážné situaci na severu Moravy, která se potýká s následky ničivých povodní, padlo rozhodnutí o zrušení závodu Oderská Mlýnice VEOLIA.

Ač jsme do posledních chvil připravovali vše tak, aby se v sobotu mohlo závodit, rozhodli jsme se po zralé úvaze pro tuto variantu. Nepřijde nám vhodné, abychom v oblasti, která byla nejvíce zasažena, pořádali v těchto dnech závod horských kol.

Celý region má zcela odlišné starosti a veškerou energii je teď potřeba věnovat jiným směrem. Proto do nejhůře postižených míst pošleme humanitární pomoc, tedy veškeré jídlo, nápoje i materiální vybavení, které bylo pro tento závod určeno.

Jelikož nechceme místní samosprávě přidělávat v této nelehké době administrativu, která by byla spojená s vyřízením nových povolení a odstraňováním škod, aby se plánované trasy uvedly do původního a bezpečného stavu, nebude během této sezony možné uspořádat závod v náhradním termínu.

Protože nejsme jen pořadatelé sportovních akcí pro veřejnost, ale cítíme i společenskou zodpovědnost, chceme pomoct také finančně. Proto bude spuštěna on-line registrace na oderský závod v běžném režimu. Takto vybrané peníze půjdou přímo do nejvíce zasažených oblastí v tomto regionu.

Pro ty z vás, kteří jste již startovné zaplatili, jsou dvě možnosti: 1. startovného se vzdáte a my ho připíšeme na konto povodní, 2. ozvete se nám na email: info@kolopro.cz a vyřešíme s vámi vrácení startovného v plné výši.

Uzavření konta, a tedy i výběru startovného, je plánováno na středu 25. září 2024. Pokud se nám do tohoto termínu neozvete, bereme vaše startovné jako příspěvek pro výše zmiňované účely.  

Věříme, že toto rozhodnutí pochopíte.

Děkujeme!

Tým Kolo pro život a Oderské Mlýnice

 

Aktuální situace v Odrách
Cyklistická
přilba ano, či ne?
Autor

Jezdíte na kole? Pokud ano, vyřešte hned na začátku zásadní otázku: cyklistická helma ano, či ne? Odpověď je jasná: ANO. Stačí se podívat na statistiky úrazů cyklistů – zranění hlavy je tím nejčastějším. Často s tragickými následky jen proto, že cyklista neměl přilbu. Nanejvýš důležité je ale vybrat správnou, kvalitní a vhodnou helmu, stejně jako ji správně nosit.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Partneři závodumoravskoslezsky
Město Odry
ssi schafer
2K sport
PDC simost s.r.o.
Lesy ČR
VLS
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové