Na horská kola do Rakouska

Autor

Jízda na horském kole po rakouských cyklostezkách je víc než jen sportovní aktivita: Vytváří skutečné spojení s přírodou. Křupání štěrku pod koly, vůně vlhké lesní půdy a vědomí, že jste zdolali vrchol - to vše je na horském kole obzvlášť intenzivní. Stejně jako zážitek z jízdy po nerovných cestách, z udržování kontroly nad kolem na úzkých stezkách, z jízdy kolem skal a přes rokle. Každý výstup, každý sjezd je osobní výzvou, která prověří vaše vlastní hranice. Na rakouských single trailech je dobrodružství ve vzduchu.

Na horská kola do Rakouska

Zde v Rakousku, na okraji majestátních Alp, je jízda na horském kole dialogem mezi člověkem a přírodou. A vy jste přímo uprostřed něj. Dobře udržované stezky v Rakousku nejsou jen cestami - vyprávějí také o minulých přírodních událostech. Tyto příběhy můžete vidět a slyšet na svém kole. A jízda po stezkách je vaší odpovědí. Vnímáte prastaré kamenné masivy hor, tisíce odstínů zeleně lesů a možná i pohledy plachých lesních obyvatel - to vše dělá z jízdy na horském kole v Rakousku skutečně životní styl.

© Österreich Werbung / Marco Rossi

Každý si zde přijde na své: ať už jste začátečník nebo profesionál, cyklista pro zábavu nebo extrémní sportovec, rekreační cyklista nebo odborník na cyklostezky. Rakouské cyklistické regiony jsou stejně rozmanité jako samotná země. Vysokohorská krajina nabízí bikerům možnost vydat se na půldenní, denní nebo vícedenní túry přes vysoké hory nebo mírné kopce – samozřejmě i na e-biku. Ať už se rozhodnete pro přírodní či upravené singletraily nebo preferujete lines v těch nejlepších bikeparcích Evropy. Ať už potkáte vysoké hory nebo mírné kopce, kazdý objeví svou vysněnou krajinu, vysněnou cestu a spoustu místní pohostinnosti.

© Österreich Werbung / Marko Mestrovic

 

Nejdůležitější otázky o horské cyklistice v Rakousku


Co je třeba mít na paměti při jízdě na horském kole v Rakousku?


Rakousko nabízí rozsáhlou síť dobře udržovaných a oficiálně povolených tras pro horská kola. Značené stezky pro horská kola a bikeparky nabízejí orientaci a bezpečnost - jak pro cyklisty, tak pro pěší turisty. Regiony neustále rozšiřují nabídku pro horská kola - k tomu patří i hledání dobrých řešení ve spolupráci s vlastníky lesů.


Mohu v Rakousku jezdit na horském kole po lesních cestách?


Ochrana rostlin a živočichů má v Rakousku velký význam. Z tohoto důvodu nejsou lesní cesty obecně přístupné pro horská kola. Lesní cesty slouží jako pracovní a dopravní plochy pro lesní hospodářství. Měli byste se proto držet oficiálních stezek povolených pro jízdu na horských kolech.


Tipy pro jízdu na horském kole v Rakousku


Tip 1: Respektujte divokou zvěř! Zejména ve venkovských oblastech Rakouska se může stát, že se na stezce náhle objeví kráva. Při jízdě na horském kole buďte vždy ostražití a sledujte stezku.
Tip 2: Před každou túrou se podívejte na předpověď počasí! Počasí se může rychle změnit, zejména v horách. Můžete se tak optimálně přizpůsobit podmínkám.
Tip 3: Vaše bezpečnost má nejvyšší prioritu! Vždy noste přilbu a v případě potřeby i další vybavení, například chránič páteře. Dodržujte pravidla silničního provozu a přizpůsobte rychlost svým schopnostem a příslušným podmínkám - díky tomu bude vaše jízda na horském kole po Rakousku nezapomenutelným a bezpečným zážitkem.

Burgenland-Trails: ráj pro bikery


Na nejvyšším vrcholu Burgenlandu – hoře Geschriebenenstein – najdete ráj horské cyklistiky! Skvělé traily a skoky, senzační úseky zařezané do terénu a rokle dělají z Burgenland-Trails jedinečné hřiště v přírodě. Díky 300 slunečným dnům v roce jsou traily otevřené po celý rok.
Burgenland-Trails nabízejí skvělé trasy, plynulé skoky a nádherné výhledy – to vše v naprostém souladu s přírodou. Čtyři downhillové traily v různých stupních obtížnosti zaručují radost z jízdy pro každého. Mírné panonské klima přináší další výhodu: na Burgenland-Trails se dá jezdit po celý rok.

© Österreich Werbung / Miloš Štáfek


Čím jsou zajímavé: Jedinečný přírodní ráj horské cyklistiky
Délka: 40 kilometrů přírodních trailů
Radost z jízdy: Downhillové traily v různých stupních obtížnosti


VIDEO ukázka ZDE :) a více na www.austria.info.

© Österreich Werbung / Miloš Štáfek

© Österreich Werbung / Miloš Štáfek

Do Rakouska s horským kolem – Tyrolsko ve flow! Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis
Autor

Uprostřed tyrolských Alp leží areál bikeparku, který je vhodný pro rodiny – díky své mnohostrannosti je jedním z nejlepších bikeparků v Evropě...

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé