Oderská Mlýnice VEOLIA: Finále v novém kabátě a na novém místě!

Autor

Tradiční Oderská Mlýnice VEOLIA se letos přesouvá o pár kilometrů blíže k Odrám – do multifunkčního areálu HEIPARK Tošovice. Jak se říká – změna je život, a i když někdy přichází nečekaně, často přináší do dlouholetých projektů nový náboj, emoce a nápady. A přesně v to v tomto případě věříme: že změna posune Oderskou Mlýnici na novou úroveň zážitků a prožité energie. Legendární kopec Mlýnice zůstává zachován pro trasu B a nově budou všichni závodníci čelit další náročné cílové výzvě: výjezdu kopce přímo pod lanovkou v areálu HEIPARK Tošovice. Předposlední závod seriálu KPŽ slibuje ostrý start a tradičně neopakovatelnou atmosféru. Tato akce, označovaná nadšenci závodů na horských kolech jako každoroční podzimní zkouška fyzičky, opět ocení vítěze unikátní trofejí ve tvaru mlýnského kamene. Těšíme se na vás na startu v sobotu 21. září.

Oderská Mlýnice VEOLIA: Finále v novém kabátě a na novém místě!

Petr Konečný, ředitel závodu a bývalý elitní cyklista na silnici i v terénu, přetavil své bohaté zkušenosti do všech závodních tratí. Na závodníky čekají mimo pohodové úseky i technicky náročnější pasáže, které jsou však zvládnutelné pro všechny. Trasa B, dlouhá 54 km s převýšením 1169 m (s rozdělením 45 % terén, 20 % asfalt, 35 % zpevněné lesní cesty), slibuje náročný, ale zároveň uspokojující zážitek pro všechny milovníky horské cyklistiky. Novinkou pro bikery je výjezd cílového kopce přímo pod lanovkou v areálu HEIPARK Tošovice. Zbrusu nová trať C, dlouhá 34 km s převýšením 712 m, má prvních 5 km totožných s trasou B a dále pak vede pastvinami a polními cestami lemovanými krásnými podzimními výhledy na Hrubý Jeseník a Fulnecký zámek. Po návratu do HEIPARKU čekejte stejnou koncovku jako trasa B – vzhůru na sjezdovku.

Nezávodní trasy: Cyklistika pro každého
Pro ty, kdo nechtějí závodit, ale přesto si chtějí užít jízdu v přírodě, jsou připraveny nezávodní trasy. Trasa Trip, dlouhá 34 km s převýšením 712 m, je ideální pro cyklisty, kteří si chtějí vyzkoušet náročnější trasu bez tlaku závodu. Rodiny s dětmi si mohou užít pohodovou projížďku na trase D – Family jízda. 13 km dlouhá trasa s převýšením 299 m vás po zpevněných lesních cestách zavede k Mořskému oku u Heřmanic s krásnými výhledy na Moravskou bránu a Beskydy. Stejný profil má i trasa NOVA Junior Trophy Marathon, která mladším závodníkům umožní zažít atmosféru závodu bez nutnosti podávat vrcholové výkony. Pro nejmenší účastníky je připravena trasa NOVA Junior Trophy, kde děti závodí na okruhu dlouhém přibližně 800 m. Počet okruhů se mění podle věkové kategorie, a dokonce i ti nejmladší na odrážedlech si mohou vyzkoušet vybranou část okruhu.

Trofeje inspirované Paris-Roubaix
Legendární závod Paris-Roubaix, který se jede po starých prašných cestách s náročnými kostkovými úseky a kde si vítěz odváží symbolickou dlažební kostku, před mnoha lety inspiroval pořadatele Oderské Mlýnice. Ta každoročně oceňuje své vítěze obdobně jedinečnou trofejí ve tvaru tradičního mlýnského kamene. Tato originální trofej je vyrobena ze světlého pískovce z lomu společnosti Krákorka na Broumovsku. Jeho vzácnost spočívá v přirozené odlučnosti jednotlivých vrstev – desek, které vznikly jako otisky triasového mořského dna, tzv. přírodní vrstvou. Aby byla zachována tato jedinečnost, jsou pískovcové desky ručně těženy a opracovávány starými kamenickými technikami. Díky této zručnosti se pískovcové produkty Krákorky používají na nejprestižnějších stavbách. Vítězství v závodě Oderské Mlýnice má svoji váhu – a to doslova. Vítěz hlavního závodu si odnáší trofej vážící poctivých 5 kg!

„Cyklistika jako celoživotní vášeň: Příběhy a tradice závodního pole“
Cyklistika je vášní na celý život, která vytváří silná pouta mezi lidmi. Setkání na startovní čáře jsou vždy emotivní, napínavá a fascinující. „Jedním z našich věrných účastníků je Libor Ševčík z Holešova, který se se svojí rodinou závodu účastní již 16 let a vlastně se z něj už stal rodinný přítel,“ říká Petr Konečný, ředitel závodu. Libor je jakýmsi maskotem závodu. Jeho charakteristická bambulka na přilbě je snadno rozpoznatelná a tuto tradici sdílejí i ostatní členové jeho rodiny napříč pokoleními. V průběhu let se na startu objevily ale i známé osobnosti ze světa cyklistiky – Ján Svorada, Pavel Padrnos, Jozef Regec, Lubor Tesař, Jaromír Purmenský, Ondřej Fojtík, Martin Horák, Kristián Hynek nebo olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý.

5 důvodů, proč je závod Oderská Mlýnice nezapomenutelný a proč tam nemůžete chybět:

  1. Jedinečná atmosféra: Závod je proslulý svou neuvěřitelnou atmosférou, která posune vaše závodní zážitky na novou úroveň. Do cílového kopce pošlapete za mohutného povzbuzování našeho moderátora.
  2. Jako na Tour de France: Stoupání v Mlýnici je lemováno špalíry diváků, což přidává na motivaci a zážitku. 
  3. Novinka - Areál HEIPARK: Moderní areál, který nabídne kvalitní zázemí pro sportovce a mnoho atrakcí pro celou rodinu.
  4. Fandítka a zábava: Hostesky v kopci rozdávají drobné dárky, jako jsou řehtačky, fandítka či bublifuky, které přidávají na radosti z celé akce.
  5. Dárek pro každého startujícího: Originální kožená klíčenka Oderská Mlýnice na památku.

Těšíme se na viděnou na startu!


 


 

Jsme s vámi na startu i v cíli
Autor

Vaše sportovní výkony jsou pro nás inspirativní a zaslouží si uznání bez ohledu na výsledek. V České spořitelně rádi podporujeme sportovní akce, které jsou přístupné všem. Věříme v dobré věci a seriál Kolo pro život takový je. Otvírá dětem i celým rodinám cestu k pohybu a dává našim životům nový rozměr.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Partneři závodumoravskoslezsky
Město Odry
ssi schafer
2K sport
PDC simost s.r.o.
Lesy ČR
VLS
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové