Závěrečný závod sezóny Kolo pro život zavítá do kouzelného Máchova kraje

Autor

Máchův kraj bude hostit finále bikové sezóny. Poslední závod série Kolo pro život přivítá cyklistické nadšence v malebném prostředí letiště Hradčany v Ralsku, kde se rozhodne nejen o vítězích letošního ročníku, ale také nabídne účastníkům nezapomenutelné zážitky z podzimní přírody. Pro milovníky „štěrkoletů“ včetně Ralsko Gravel Ride.

Závěrečný závod sezóny Kolo pro život zavítá do kouzelného Máchova kraje

Závod v srdci geoparku Ralsko

Připojte se k poslednímu závodu této KPŽ sezóny a staňte se součástí závodního pole. Geopark Ralsko, s úchvatnými výhledy na přírodu, která zůstala nedotčena více než 60 let, nabízí jedinečné lokality, jako jsou Vranovské skály. V tomto parádním místě jsme připravili závodní trasy plné dynamických pasáží, atraktivních úseků, kde si na své přijdou závoďáci tak pro hobíci. Centrem závodu bude tradičně letiště Hradčany v Ralsku, kde se po závodě můžete těšit na občerstvení, teplé sprchy, mytí kol, a doprovodný program 

Bude to jízda – bez Vás to nebude ono!

Ochutnávka závodních tratí

Chybět nebude nic, co bikeři milují – prudká stoupání i písčité segmenty. Nejdelší trasa B měří 58 km s převýšením 565 m a potěší i příznivce gravelu. Trasa vede převážně po širokých zpevněných cestách bývalého vojenského prostoru Ralsko, s typickými písčitými úseky. Na trase se můžete těšit i na krásné výhledy na Bezděz. Závodníci, kteří zvolí kratší trasu C, pojedou 35 km s převýšením 299 metrů. „Cyklisté si užijí opravdu vše, co tento terén nabízí – od krásných výhledů po technicky náročné úseky,“ dodává ředitel závodu Radek Patrák.

Nezávodní trasy pro každého

Pokud závody nejsou vaším šálkem čaje, ale přesto byste chtěli být součástí této parádní cyklistické akce, máme pro vás připraveno několik tras, které si můžete projet svým vlastním tempem. Ať už chcete poznat krásy Ralska v klidu, vyrazit s rodinou, nebo dát svým dětem šanci zažít první cyklistické dobrodružství, rozhodně si přijdete na své. Nezávodní trasy nabízejí různé možnosti. Trasa TRIP (58 km) je pro ty, kteří chtějí delší jízdu přírodou. Pro rodiny je ideální Trasa D - Family jízda (17 km, převýšení 136 m). Mladší cyklisté mohou vyzkoušet NOVA Junior Trophy Marathon (17 km), zatímco pro nejmenší je připravena NOVA Junior Trophy s okruhem cca 800 m, jehož délka se liší podle věku. I děti na odrážedlech mají svou speciální část okruhu.

Zazvonil zvonec a pohádky KPŽ je konec.

Ano, je to tak – konec sezóny Kola pro život (KPŽ) se blíží. Věříme, že pro vás byla tato sezóna naplněná nejen závodními zážitky, ale také mnoha dalšími příjemnými momenty. Ať už jste si užili prima víkend s rodinou, partnerkou, nebo kamarády, doufáme, že jste si akce KPŽ skutečně vychutnali.

A samozřejmě si nemůžeme odpustit velké „DĚKUJEME“. Byla to jedinečná sezóna, plná změn v termínovce KPŽ, vašich skvělých sportovních výkonů, překonaných výzev, úžasných zážitků, radosti ze společně stráveného času a nespočtu vyplavených endorfinů. „Rád bych poděkoval všem závodníkům, kteří se postavili na start některého ze závodů KPŽ, a už nyní se těšíme na to, až na jaře příštího roku zahájíme sezónu 2024,“ dodává Tomáš Pravenec, ředitel Petr Čech Sport.

 

Kam vyrazit po závodě? 

Zůstaňte na celý víkend a užijte si krásy Máchova kraje.

 

Místa:

  • Máchovo jezero
  • Hrad Bezděz
  • Hrad Houska


Vidíme se v sedle!


 


 

Co udělat s kolem po sezóně?
Autor

Jestli nepatříte mezi celoroční vyznavače cyklistiky a v zimě nejezdíte, nastal čas kolo zkontrolovat, provést základní servis a miláčka přes zimu uložit tak, abyste s ním na jaře měli co nejméně práce.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Partneři závoduRalsko
Liberecký kraj
Auto Kralupy
VLS
Penzion Diana
Paklisport
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové