Na horská kola do Rakouska – Korutany

Autor

© Millstätter See - Bad Kleinkirchheim - Nockberge Tourismusmanagement GmbH / Gert Perauer

Na horská kola do Rakouska – Korutany

Region NOCKBIKE Bad Kleinkirchheim

Je čas na bike mezi jezerem a horami v Korutanech - zde si můžete vychutnat "flow" mezi dobrodružstvím a odpočinkem: 45 km stezek, 300 km MTB tras a více než 550 km rekreačních tras se vine regionem Millstätter See - Bad Kleinkirchheim - Nockberge. Okamžiky, které vám zůstanou navždy v paměti.

Kromě příjemných cyklistických výletů na břehu jezera Millstätter See nebo k vrcholům s nádhernými výhledy korutanského pohoří Nockberge nabízí region NOCKBIKE 15 rozmanitých přírodních singltreků všech stupňů obtížnosti. Bikeři si na nich užijí více než 4.000 výškových metrů sjezdů. Obzvlášť zajímavý je nejdelší flow country trail v Evropě, který měří 15 kilometrů. Začíná v nadmořské výšce 2 055 metrů a odsud vede s převýšením 970 metrů dolů – při průměrném sklonu 8 %!

Délka: 355 km MTB tras

Zajímavost: nejdelší flow country trail v Evropě

Traily: 15 přírodních singletrailů

Z vrcholků korutanského pohoří Nockberge pak vedou vybrané trasy NOCKBIKE přímo k břehům malebných jezer. Po prozkoumání nedotčených alpských stezek vás čeká koupání ve vodě, která je teplá až 27 °C. Čas na bike - zážitek pro všechny smysly!

© Franz Gerdl

© Mathias Prägant

 

Weissensee: na horském kole u průzračného jezera

Na horském kole s výhledem na tyrkysově modré jezero uprostřed Gailtalských Alp: MTB region Weissensee spojuje klid průzračně čistého jezera se silou Alp.

V certifikovaném regionu horské cyklistiky Weissensee v Korutanech, který se nachází v Karnských, Gailtalských a Julských Alpách a u jezer Presseger See a Weissensee si každý najde zábavu na míru. Od začátečníků po pokročilé, od těch, co touží po technice při downhillu až po vnoučata s babičkou a dědečkem.

Region je členem BIKEworld of Mountains & Lakes. Přímo od břehů jezera, ležícího ve výšce 930 metrů nad mořem, vede do okolního horského světa 13 tras. Pro rodiny je ideální neobyčejná kombinace „Bike & Boot", díky které je možné, aby si bikeři svou cestu zkrátili a jeli lodí po jezeře Weissensee.

Velikost: 10 MTB tras, 3 traily & 1 pumptrack

Délka: 160 km přímo u jezera Weissensee a 650 km v okolních údolích

Charakteristika: štěrk, kořenovité cesty, otočky, klopené zatáčky – a přesto je region vhodný i pro rodiny!

© Österreich Werbung / Martin Steinthaler

© weissensee.com

© Stefan Valthe

Korutany

MTB ZONE Bikepark Petzen: království všech bikerů

Uprostřed mírné jezerní krajiny a divokých Karavanek nabízí legendární Petzen, „Vrchol jižních Korutan", snadné i náročné super trasy. Zvláštní atrakce: oceněná stezka Flow Country Trail.

MTB ZONE Bikepark Petzen je nekonečné bikerské dobrodružství na cestě do údolí po 12 kilometrů dlouhém flow country trailu! Vydejte se po stopách jezdců světového poháru na tratích EWS, Enduro Trail nebo profesionální trati "Thriller". Rychlé sjezdy splňují i vysoké nároky technicky zdatných cyklistů.

Ti, kteří dávají přednost klidné jízdě, se mohou vydat na průzkumnou trasu po cvičném hřišti. Začátečníci a rodiny s dětmi se mohou zdokonalit v technice jízdy v bezpečném prostředí. Půjčovna kol, škola techniky jízdy a občerstvení se nacházejí přímo na stezkách!

Délka: 25 km MTB trailů

Obtížnost: od lehké po náročnou

To nejlepší: Gravity Card Member

© Lukas Pilz

© MTB-ZONE Petzen / Anej Strukl

© Leopold Hermann

© Tourismusregion Klopeiner See - Südkärnten GmbH / Erwin Haiden

Saalbach a Petzen

Začít s cyklistikou je možné kdykoli
Autor

Cyklistika je především o radosti a o tom, že se můžete svobodně pohybovat, cestovat, užívat si přírodu a někdy i ukájet závodní ambice. Základní motoriku a schopnost jezdit na kole každý z nás má, a je tedy jen na nás, jak moc své dovednosti budeme rozvíjet.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
PDC simost s.r.o.
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé